torstai 28. elokuuta 2014

Lemon Curd-marenkijäätelö ilman jäätelökonetta




Tämän jäätelön tekoon et tarvitse jäätelökonetta, eikä jäätelöön käytetä kananmunia ja silti jäätelöstä tulee kermaisen täyteläistä ilman jäähileitä, kondensoidun maidon ja glukoosisiirapin ansiosta. Olin tehnyt aiemmin ylimääräisistä valkuaisista minimarenkeja ja mielessä oli pyörinyt jo jonkin aikaa tehdä jäätelöä, jossa Lemon Curdin makeankirpeä sitruunaisuus ja marengit kohtaisivat. Nyt oli siis sopiva hetki kokeilla, miten makuyhdistelmä toimii. Olin lähes varma, että itse ainakin pidän tästä jäätelöstä, mutta makuyhdistelmä iski hyvin koko perheelle, joten tätä tehdään meillä takuulla toistekin. Jos teet Lemon Curdin ja marengin aiemmin valmiiksi, itse jäätelön teko sujuu noin 5 minuutissa. Ehkä tämä toimisi kaupankin valmiista Lemon Curdista ja ainakin kaupan valmiit marengit toimivat ilman muuta.


LEMON CURD-MARENKI JÄÄTELÖ (Reilu litra valmista jäätelöä)

1 prk/2,5 dl Flora Vispi vaahtoutuvaa kasvirasvavalmistetta
4 rkl glukoosisiirappia
1 dl (jätä aavistus vajaaksi) Siro erikoishienoa sokeria
2 dl turkkilaista/kreikkalaista jogurttia
1 tl vaniljajauhetta tai vaniljatangon siemenet kaavittuna (vaniljasokerikin käy, laita sitä 1,5 tl)
1 kondensoitu maito

Lemon Curdia n. 2 dl, ohje täällä
 n. 10 pikkumarenkia tai 1/2 isommasta marenkilevystä, ohje marenkiin täältä
Vatkaa Flora Vispi vaahdoksi joko yleiskoneessa tai kulhossa sähkövatkaimella.

Sekoita kondensoitu maito, glukoosisiirappi, sokeri, vanilja ja jogurtti keskenään.

Nostele maitoseos vaahdon sekaan nuolijalla kevyesti nostellen.

Kerrosta isoon, mielellään kannelliseen rasiaan jäätelömassaa ja Lemon Curdia sekä murennettuja marenkeja aloittaen laittamalla jäätelömassaa kerros (n. 1/3 jäätelömassasta). Valuta sitten Lemon Curdia lusikalla sinne tänne ja ripota myös murennettuja marenkeja sattumiksi . Älä murusta marenkeja liian pieniksi paloiksi. Lisää sitten taas jäätelömassaa,  Lemon Curdia ja marenkipaloja, kunnes kaikki jäätelömassa on käytetty. Valuttele päällimmäiseksi vielä Lemon Curdia ja lisää marenkia. Jos sinulla on minimarenkeja, voit jättää niistä muutaman kokonaiseksi jäätelön pintaan.

Laita kansi päälle tai jos sinulla ei ole kannellista rasiaa, peitä rasia tuorekelmulla ja laita pakastimeen pariksi tunniksi tai kunnes jäätelön koostumus on mieleisesi. Jos syöt jäätelöä vasta seuraavana päivänä, ota jäätelö noin 10-15 minuuttia ennen sen nauttimista lämpenemään.

Koska jäätelömassaa ei kuumenneta, jäätelöä ei kannata säilyttää pakastimessa pitkään.



4 kommenttia:

  1. Näyttää ja kuulostaa käsittämättömän hyvältä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Jerry. Sitruuna on yksi omista makusuosikeista hyvinkin moneen paikkaan, joten ei ihme, että itse pidin tästä. Mutta perheen muut 3 makutuomariakin olivat samaa mieltä, joten uskallan suositella tätä makumaailmaa :).

      Poista
  2. NAM! Tämä näytti niin herkulliselta, että oli pakko kokeilla. Ja hyvää tuli! Postasin hieman muokatun ohjeen blogiini ja laitoin linkin sivuillesi. :)

    http://ellanreseptikirja.blogspot.fi/2014/09/lemon-curd-jaatelo.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukavaa, että tykkäsit ja kiitos linkityksestä :). Täytyykin heti käydä katsomassa sivuillasi tuota tekemääsi jäätelöä.

      Poista