tiistai 3. tammikuuta 2017

Ruusukaali-Granaattiomena Slaw


Hyvää uutta vuotta! Uusi vuosi on hyvä polkaista blogin puolella käyntiin hiukan terveellisemmällä ohjeella joulun ja uuden vuoden herkuttelun jälkeen. Itse olen granaattiomenan suuri ystävä ja tällä kertaa yhdistin granaattiomenan ruusukaalin kanssa rapeaksi Slawksi. Lähiaikoina on kaupassa ollut mukavasti tuoretta kotimaista ruusukaalia saatavilla ja sitä on välillä kiva käyttää myös hiukan tavanomaisesta poikkeavalla tavalla.

Toivotaan, että vuodesta 2017 tulee hyvä vuosi. Meillä vuosi vaihtui tavan mukaan rauhallisissa merkeissä perheen kesken. Uudenvuoden aattona ulkoilin iltapäivällä mieheni kanssa Helsingin keskustassa, lähinnä katsomassa Hesperian puistoon sijoittuvaa Kari Kolan valoinstallaatiota. Samalla kurkattiin hiukan muuta menoa kaupungilla, mutta takaisin kotona oltiin kyllä jo tuossa puoli seitsemän aikaan. Ja vuoden ensimmäinen päivä aloitettiin perheen kesken runsaalla brunssilla.




Kansalaistorin lava ja screenit olivat melko massiiviset. Tuolloin illansuussa käydessä, äänentoisto oli vielä hiukan hakusessa. Kotisohvalta ohjelmaa katsoessa, oli kuitenkin kiva huomata, että ennen illan ohjelmaa se oli kuitenkin saatu kuntoon.


Töölönlahden vanhat huvilat oli myös valaistu kauniisti. Sen verran pimeää kuitenkin oli, että jalusta olisi pitänyt olla mukana, jotta olisi saanut hyviä kuvia, kun valotusajat olivat sen verran pitkiä.


Vuoden ensimmäisen päivän kunniaksi söimme kotona perheen kesken runsaan brunssin. Aamu meillä aloitetaan usein puurolla, mutta tällä kertaa jätettiin puuro suosiolla pois, kun pöytään katettiin niin paljon kaikkea muuta herkkua.






No niin, tässä viimein tuo alussa lupaamani ohje :)


RUUSUKAALI-GRANAATTIOMENA SLAW (n. 2 dl)
8 ruusukaalia
1 tl Dijon -sinappia
1 rkl valkoista Balsamicoa
Pari tippaa juoksevaa hunajaa
mustapippuria, suolaa
1-2 rkl kevytmajoa

Kourallinen granaattiomenan siemeniä

Pese ruusukaalit, poista kannat ja uloimmat lehdet, mikäli ne ovat kellertäviä/huonoja. Leikkaa ohuiksi suikaleiksi. Lisää muut aineet, paitsi granaattiomenan siemenet. Sekoita ja rutistele puhtain käsin, jotta ruusukaali mehustuu.

Lisää lopuksi suurin osa granaattiomenan siemenistä ja sekoita, Ripota loput siemenet pinnalle koristeeksi.

Slaw käy monen ruoan lisukkeeksi. Itse laitoin tästä osan näihin broilerburgereihin. Herkkua - broilerinfilettä, uppomuna, tomaattia, punasipulia, savupaprikakastiketta, rucolaa ja ruusukaali-granaattiomena slawta. Kaiken kruunaa itsetehty uunituore, aavistuksen terveellisempi, briossisämpylä (vehnäjauhojen lisäksi myös ruisjauhoja, kaurahiutaleita ja mämmi- ja leipämaltaita sekä rasvana juokseva kasvirasva). Näistä briossisämpylöistä tuli tosi hyviä ja onneksi nyt otin ainemäärät ylös, niin voin kirjoitella lähiaikoina niiden ohjeen blogiin.



2 kommenttia:

  1. Granaattiomena on tosi hyvää! Raikkaassa aromaattisuudessaan se tosiaan varmaan käy hyvin kaalin kaveriksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista Viikonloppukokki :). Todellakin, granaattiomena on aivan ihanaa ja on tosi monikäyttöistä. Tämä oli kivan erilainen Slaw tosiaan.

      Poista