sunnuntai 27. joulukuuta 2015

Helppo Red Velvet -kakku



Joulu alkaa olla lusittu, mutta laitan kuitenkin vielä yhden jouluisen ohjeen, koska tätä kakkua voi hyvin tehdä muutenkin kuin jouluna, vain koristeita muuttamalla. Minulla on blogissa jo aiemminkin Red Velvet -kakun ohjeita, mutta tässä muodossa kakku on todella helppo tehdä, joten laitan nyt ohjeen silti blogiin. Jouluna/juhlissa on usein kylmäsäilytystilat melko ahtaalla. Silloin on näppärä olla sellaista tarjottavaa, jonka voi valmistella päivä-pari aiemmin lähes tarjoilukuntoon asti. Tarjoilupäivään jää tämän kakun kanssa vain helpon kuorrutuksen teko sekä salamannopea koristelu. Näiden marenkikuusien ohjeen laitoinkin jo aiemmin ennen joulua, mutta niiden sijaan koristeena voisi vaikka uutenavuotena käyttää jostain kaulittavasta massasta otettuja tähtiä tai vastaavia helppoja koristeita tai jotain kivoja värikkäitä karkkeja. Vieläkö kaupasta saa sellaisia pieniä tähtisadetikkuja? Uutenavuotena myös ne olisivat aika hauska koriste kakkuun...

RED VELVET KAKKU (n. 26 cm:n rengasvuokaan)

Kuivat aineet:
4,5 dl vehnäjauhoja
1 tl vaniljajauhetta/3 tl vaniljasokeria
3 dl sokeria
ripaus suolaa
1,5 rkl tummaa makeuttamatonta kaakaota
1 tl espresso -jauhetta

Kosteat aineet:
n. 1 tl punaista pastaväriä
2 kananmunaa
2 dl öljyä
2,5 dl maustamatonta jogurttia

1,5 tl ruokasoodaa
2 tl valkoviinietikkaa

Kuorrutus:
110 g voita, huonennlämpöistä
n. 3 dl tomusokeria
0,5 tl vaniljajauhetta/2 tl vaniljasokeria
300 g maustamatonta tuorejuustoa
n. 2 rkl kuohu-/vispikermaa

Koristeet oman valinnan mukaan

Laita uuni kuumenemaan 175-asteeseen, kiertoilma 155-asteeseen.

Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan pohjan ja reunan väliin leivinpaperi. Suihkaise kevyesti reunat ja pohja vuokasprayllä.

Sekoita keskenään kuivat aineet kulhossa. Sekoita toisessa kulhossa keskenään kosteat aineet. Yhdistä seokset nostellen.

Mittaa lasiin ensin ruokasooda ja sitten sen päälle valkoviinietikka, sekoita. Seos kuohuu voimakkaasti, joten kovin pieneen lasiin niitä ei kannata mitata. Sekoita seos taikinaan ja lusikoi  seos sitten valmisteltuun irtopohjavuokaan.

Paista uunin alatasolla noin 40 minuuttia, kunnes tikulla kokeiltaessa, taikinaa ei tartu tikkuun. Anna kakun jäähtyä vuoassaan ja säilytä se huoneenlämmössä peitettynä.

Nosta kakku tarjoilualustalle ja levitä kuorrutus päälle.

Kuorrutus:
Vatkaa kaikki aineet keskenään kulhossa sähkövatkaimella kuohkeaksi. Levitä kakun päälle. Voit halutessasi säilyttää kakkua kuorrtettuna jääkaapissa päivän-pari.
Nostele juuri ennen tarjoilua kakun päälle marenkikuusia. Marenki pehmenee kakun päällä hyvin nopeasti.

VINKIT:

-Voit leipoa kakun myös pienempään vuokaan, halkaista sen kahtia ja levittää noin puolet kuorrutuksesta kakun väliin, loput kakun päälle

- Punainen väri on ulkonäön takia, sen voi hyvin jättää poiskin, jolloin kaakaota voi lisätä 1,5 rkl, jolloin se maistuu hiukan enemmän tavalliselle kaakaokakulle

- Jogurtin tilalla voi kakussa käyttää myös piimää

- Kakun voi tehdä myös lähes smantien valmiiksi asti. Ann akakun jäähtyä vuoassaan noin 10 minuuttia ja kumoa se sitten jäähtymään ritilälle loppuun. Kuorruta heti kakaun jäähdyttyä

- Samasta taikinasta voi hyvin leipoa myös cupcakeja

Joulunpyhät alkavat olla taas takanapäin ja nyt eilisen lumisateen jäljiltä ulkona näyttääkin jouluiselta. Meillä joulua vietettiin oman perheen ja appivanhempien kanssa meillä hyvin perinteisten jouluherkkujen kera.

Appivanhemmat olivat huomanneet, että jokusen vuosi sitten heiltä saamani unikko -kuosinen mustavalkoinen esiliina alkoi olla jo tiensä päässä, joten paketista paljastui mieluinen ja tarpeellinen lahja - uusi essu.  Makuni tuntien, värimaailma oli pysynyt melko samana ja samasta paketista paljastui myös anopin kutomat mustavalkoiset villasukat :).




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti