lauantai 27. kesäkuuta 2015

Tuplasuklaa cookiesit Smarties -rakeilla



Näissä cookieseissa on maito- ja tummasuklaapalojen lisäksi koristeena Mini Smarties -rakeita. Cookiesien taikinaan ei vatkata sokeria ja rasvaa yhteen, vaan rasva sulatetaan ja aineet vain sekoitetaan keskenään. Taikina vaatii kuitenkin minimissään 2 tuntia kylmässä, jotta cookiesien rakenne on oikeanlainen paistettaessa. Cookiesien taikinan alkuperäinen ohje on Sally's baking addiction -blogista, täältä. Olen kuitenkin muuttanut ohjetta jonkun verran, mm. vähentämällä sokerin määrää aika paljon sekä tekemällä omia lisäyksiä taikinaan.

TUPLASUKLAA COOKIESIT SMARTIES -RAKEILLA (n. 16  kpl)

160 g sulatettua voita
90 g fariinisokeria
60 g sokeria
1 tl vaniljajauhetta/2,5 tl vaniljasokeria
2 rkl siirappia
1 muna + 1 keltuainen (L-kokoisia munia)
280 g vehnäjauhoja
1,5 tl  maissitärkkelystä
1 tl ruokasoodaa
0,5 tl leivinjauhetta

60 g maitosuklaata, paloiteltuna
60 g tummaa suklaata, paloiteltuna

Kuumien Cookiesien päälle heti uunista oton jälkeen:
20 g maitosuklaata, paloiteltuna
20 g tummaa suklaata, paloiteltuna
2 pkt Mini Smarties -rakeita

Laita uuni kuumenemaan 175-asteeseen, kiertoilma 155-asteeseen.

Sulata voi ja jätä se hetkeksi odottamaan.

Paloittele sekä taikinaan tuleva suklaa että paiston jälkeen Cookiesien päälle laitettava suklaa pienehköiksi paloiksi. Voit myös halutessasi laittaa koko suklaan jo taikinaan, mutta silloin Cookiesien päälle ei tule samalla tavalla suklaapaloja näkyviin kuin kuvissa olevissa Cookieseissa.

Sekoita voisula + sokerit, vanilja ja siirappi taikinakulhossa. Lisää muna + keltuainen ja sekoita ne rasva-sokeriseokseen.

Sekoita jauhot, maissitärkkelys, ruokasooda ja leivinjauhe keskenään ja sekoita ne taikinaan. Lisää lopuksi sekaan paloitellut tumma- ja maitosuklaat á 60 grammaa ja sekoita ne taikinan sekaan.

Laita taikina kylmään minimissään 2:ksi tunniksi. Voit tehdä taikinan myös jo pari päivää aiemmin jääkaappiin valmiiksi. Ota taikina ennen paistoa noin 10:ksi minuutiksi lämpenemään.

Nostele leivinpaperoiduille pelleille cookie -kauhalla tai ruokalusikalla 16 kpl taikinapalloja. Älä tasaa palloja, taikina leviää paistamisen aikana juuri sopivasti. Itse painan yleensä palloihin vielä tässä vaiheessa ennen paistoa 1-2 isohkoa suklaapalaa.


Paista uunin keskitasolla 175-asteessa pelti kerrallaan, kiertoilmalla molemmat pellit kerrallaan 155-asteessa noin 10 minuuttia. Minä paistoin näitä omaan makuuni sopivaksi kiertoilmalla 155-asteessa 11,5 minuuttia. Cookiesit ovat uunista otettaessa vielä hyvin pehmeitä, mutta ne kypsyvät vielä hiukan uunista oton jälkeen. Jos pidät pehmeistä cookieseista, älä siis ylipaista niitä.

Anna cookiesien olla pellillä noin 5 minuuttia paiston jälkeen, mutta paina niiden pinnalle heti uunista oton jälkeen suklaapaloja sekä Mini Smarties -rakeita. Nosta cookiesit 5-10 minuutin päästä ritilälle jäähtymään loppuun.


Paistoajalla voit säädellä cookiesien rapeutta. Jos pidät melko pehmeistä cookieseista, paista vähemmän aikaa, vastaavasti jos pidät rapeista, paista pidempään. Säilytä ylijääneet cookiet ilmatiiviissä rasiassa.

Koska leivon melko usein, en yleensä pakasta leivonnaisia. Siksi en myöskään juuri vinkkaile eri leivonnaisten pakastamisenkestävyydestä. Näitä cookieseja tein kuitenkin jo toukokuussa Ravintolapäivän kahvilaamme ja ylijääneet cookiesit laitoin pakastimeen. Yllättävän nopeasti cookiesit sulavat huoneenlämmössä sopiviksi, joten näitä voi hyvin pakastaa myös yllätysvieraiden varalle. Cookieseissa on kuitenkin sen verran paljon rasvaa, etten suosittele niitä kuukautta kauempaa pakastimessakaan säilytettäväksi.

4 kommenttia:

  1. Wow, that looks unbelievably delicious tai jotenkin siihen tyyliin :D Vain Fazerin sininen pajastaa, että on Suomessa tehtyjä ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Thanks Jack B :). Cookiet on kyllä herkkua. Hyvin bongattu Fazun sininen ;).

      Poista
  2. Oi cookie kauha, tuollainen täytyy saada :) kätevä!! Mikähän siinä muuten on että usein kun olen jenkkiohjeilla leiponut (joskus myös britti) saa sokerin määrää kyllä reippaasti vähentää..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hups, vastaukseni oli näköjään kadonnut johonkin bittiavaruuteen. Huomasin vasta nyt. Cookie -kauha on tosiaan oikein näpsä. Totta, ohjeide sokerimäärää saa vähentää monissa ulkolaisissa ohjeissa ihan reilusti, ilman, että silti voisi puhua vähäsokerisesta versiosta ;).

      Poista