keskiviikko 29. lokakuuta 2014

Lehtikaali-vuohenjuusto-perunapihvit + yrttiset broilervartaat


Meidän perheessä lehtikaali ei ole oikein muiden kuin minun suosiossani. Olenkin viritellyt siitä vähän kaikenlaisia ruokia, jotta saan muutkin perheenjäsenet innostumaan siitä. Nämä lehtikaali-vuohenjuusto-perunapihvit upposivat hyvin koko perheelle, vaikka niissä on lehtikaalia.

Meillä grillikausi kestää yleensä melko myöhään syksyyn ja minä grillasin nämä broilervartaat ulkogrillillä. Voit kuitenkin kypsentää ne grillipannussa tai uunissakin ihan hyvin. Jos grillaat ne ulkogrillissä ja käytät puisia grillivartaita, laita vartaat veteen likoamaan,  jotteivat ne syty grillatessa palamaan.

YRTTISET BROILERVARTAAT 

900 g broilerin ohutfileitä
kourallinen tuoretta persiljaa
hiukan vajaa kourallinen tuoretta oreganoa
1/2 Solo valkosipulia/ 1-2 valkosipulin kynttä
2 tl Dijon -sinappia
1 (luomu)sitruunan kuori + mehu
1 tl balsamicoa
suolaa
mustapippuria
n. 1/2 dl oliiviöljyä

LEHTIKAALI-VUOHENJUUSTO-PERUNAPIHVIT (13 KPL)

2 rkl voita
1/2 rkl öljyä
6 lehteä lehtikaalia

10 isoa jauhoista perunaa
n. 1 rkl tuoretta persiljaa
n. 1 rkl tuoretta oreganoa
suolaa
mustapippuria
1 kananmuna
100 g vuohenjuustoa

Paista voin+öljyn seoksessa

Broilervartaat:
Ota broilerit lämpenemään ja tee niille marinadi. Laita blenderiin tai aja sauvasekoittimella kaikki marinadin aineet keskenään tasaiseksi. Laita marinadi tukevaan pakastepussiin.

Leikkaa broilerfileet ohuehkoiksi paloiksi, jotka saat helposti pujotettua vartaisiin. Laita leikkaamasi broilerinpalat pakastepussiin, jossa on marinadi ja sulje pussi ja kallistele pussia, jotta saat marinadia menemään joka palaan. Jätä odottamaan huoneenlämpöön kypsennystä noin 20 minuutiksi, kääntele välillä pussia.

Pujota broileripalat vartaisiin ja grillaa ne kypsäksi tai kypsennä uunissa (200 C n. 15-20 minuuttia).

Lehtikaali-vuohenjuusto-perunapihvit:
Keitä hyvin pestyt perunat kuorineen kypsiksi, anna niiden hetki jäähtyä ja kuori ja survo ne esim. perunamuusinuijalla tai haarukalla pienemmäksi. Saa jäädä pienehköjä paloja.

Perunoiden jäähtyessä poista pestystä lehtikaalista kovat lehtiruodit pois. Pilko lehtikaalia hiukan pienemmäksi ja kypsennä sitä pannussa voin ja öljyn seoksessa, kunnes se hiukan pehmenee.

Yhdistä hienonnetut perunat ja lehtikaali ja lisää niiden joukkoon yrtit, mausteet, kananmuna ja murusteltu vuohenjuusto.

Muotoile käsin pihveiksi ja paista n. 5 pihviä kerrallaan paistinpannulla voin ja öljyn seoksessa molemmin puolin kauniin ruskeiksi.  Koska perunat ja lehtikaali ovat jo kypsiä, pihvien paisto on aika nopeaa. Voit tarvittaessa pitää jo paistetut pihvit lämpöisenä uunissa leivinpaperoidun pellin päällä 110-asteessa.

Nauti broilervartaiden kanssa esimerkiksi raikkaan salaatin kanssa.
Koska annoksesta tuli aika reilusti pihvejä, niitä jäi meillä seuraavalle päivälle myös. Ne kävivät hyvin myös savulohen kanssa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti