sunnuntai 8. joulukuuta 2013

Caribbean Christmas Cupcake

Jouluisia mausteita, glögiä ja karibialaista rommia. Nämä cupcaket ovat ehkä enemmänkin aikuiseen makuun. Tarkoitus on, että rommi maistuu selkeästi, muttei kuitenkaan peitä täysin muita makuja alleen. Rommeissa on paljon makueroja, siksi kannattaa maistella ainakin kuorrutuksen kohdalla, minkälainen määrä rommia on omasta mielestäsi sopiva.


CARIBBEAN CHRISTMAS CUPCAKE (n. 12 kpl)
2 dl tummaa muscovado -sokeria
1 dl sokeria
2 dl  (hiukan yli) vehnäjauhoja
1 dl kaakaota
1 tl vaniljasokeria
1 tl kanelia
1 tl muskottipähkinää (mielellään muskottipähkinästä raastettua)
0,75 tl leivinjauhetta
0,75 tl ruokasoodaa
0,5 tl suolaa
1,5 munaa
1,5 dl kermamaitoa
1 dl öljyä (hiukan vajaa)
1,5 dl glögiä (alkoholitonta, saa olla melko vahvan makuista)
5 rkl hyvää tummaa rommia, mielellään karibialaista. Laita rommi glögin sekaan.

Laita uuni kuumenemaan 180-asteeseen.

Mittaa kulhoon sokerit, jauhot, kaakao, vaniljasokeri, kaneli, muskottipähkinä leivinjauhe, ruokasooda ja suola. Sekoita ainekset keskenään.

Lisää jauhoseokseen munat, kermamaito ja öljy ja vatkaa niitä noin minuutin verran.

Kiehauta glögi ja rommi kattilassa. Lisää glögiseos taikinaan ja sekoita aineet keskenään.
Taikina on todella löysää, älä pelästy, että olet tehnyt jotain väärin. Sen kuuluu ollakin hyvin löysää.


Koska taikina on niin löysää, sitä on hankala lusikoida muffinivuokiin, eli ota joku kannu, jossa on nokkaosa ja kaada taikina siihen. Siitä kaada sitten taikinaa suoraan muffinsipellillä oleviin paperivuokiin n. 3/4 täyteen muffinsipaperia. Jos teet ilman muffinsipeltiä, muffinsipaperien pitää olla tosi tukevia.

Paista uunin keskiosassa n. 20 minuuttia. Kokeile kypsyyttä tikulla, jos taikinaa ei tartu tikkuun, ovat ne kypsiä. Jäähdytä hetki muffinsipellillä ja jäähdytä ne loppuun ritilällä.

Kuorruta jäähtyneet cupcaket rommikuorrutuksella. HUOM! Koska kuorrutteen rommia ei kuumenneta, siinä on alkoholia, eli ei sovi lapsille. Tuskinpa välittäisivät maunkaan puolesta, mutta jos haluat alkoholin pois ja kuitenkin jättää rommin maun, kuumenna rommi kiehuvaksi ja jätä se jäähtymään ennen kuorrutuksen tekoa.

ROMMIKUORRUTUS
70 g huoneenlämpöistä voita (miellelään suolatonta tai vähäsuolaista)
n. 5 dl tomusokeria siivilöitynä
2 rkl maustamatonta tuorejuustoa
4 rkl hyvää tummaa rommia, mielellään karibialaista

Vatkaa huoneenlämpöinen voi vaaleaksi kuohkeaksi vaahdoksi.

Lisää voivaahdon sekaan siivilöity tomusokeri ja vatkaa se sekaisin. Lisää sitten tuorejuusto ja rommi, vatkaa vielä kuohkeaksi. Lisää tarvittaessa vielä tomusokeria. Jos kuorrutat cupcaket pursottamalla, kuorrutus saa olla hyvin jämäkkää. Mikäli levität sen veitsellä, jätä kuorrutus hiukan löysemmäksi, jolloin saat helpommin levittyvän kuorrutteen.

Nämä cupcaket säilyttävät kosteutensa ainakin  muutaman päivän jääkaapissa säilytettynä. Kannattaa ottaa ne kuitenkin huoneenlämpöön tarjolle noin puoli tuntia ennen tarjoilua, jotta kuorrutus pehmenee sopivasti.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti