torstai 21. marraskuuta 2013

Täytetyt sarvet

Nämä sarvet ovat nopeita tehdä, koska taikinassa käyetään kohotusaineena leivinjauhetta. Ei siis tarvitse kohotella taikinaa eikä sarvia ennen paistamista. Taikina kasaan, kaulitaan ympyräksi, täytellään ja kääritään. Voidellaan munalla ja halutessa koristellaan siemenillä tai juustoraasteella sekä paistellaan samantien.

Sarvien ohjeen bongasin Hellapoliisin sivuilta, joissa nämä olivat Helpot juustosarvet nimellä. Alkuperäisessä ohjeessa sarvet olivat täyttämättömiä, mutta minä päätin tehdä näistä täytettyjä sarvia.Vaihdoin myös ohjeessa olevan margariinin voihin ja jätin alkuperäisessä ohjeessa olevan suolan pois taikinasta, koska täytteissä on suolaa.  Taikina muistuttaa hyvin paljon joskus köksäntunnilla tekemiämme juustosarvia,  joiden muistelen olleen myös hyviä.

TÄYTETYT SARVET ( 32 KPL)

Taikina:
8 dl vehnäjauhoja
8 dl Emmental juustoraastetta
1 1/4 rkl leivinjauhetta
300 g voita, huoneenlämpöistä
3 dl maitoa

Tein sarvia kahdella täytteellä, täytemääriä voit vaihdella sen mukaan, paljonko haluat laittaa täytettä per sarvi:

Täyte 1
n. 100 g pehmeää vuohenjuustoa
1/4 ruukkua tuoretta basilikaa
n. 10 aurinkokuivattua tomaattia (öljyssä) suikaloituna pienemmiksi suikaleiksi

Täyte 2
n. 100 g palvikinkkua suikaleina
n. 30 g  Emmental -raastetta

Voideltujen sarvien päälle ennen paistoa:

Vuohenjuustosarvien päälle seesaminsiemeniä tai unikonsiemeniä
Kinkku-juustosarvien päälle hiukan juustoraastetta

Laita uuni kuumenemaan 200-asteeseen.

Nypi pehmeä voi ja kuivat aineet keskenään. Sekoita maito joukkoon. Älä vaiva taikinaa, vaan sekoita vain kunnolla sekaisin.

Jaa taikina neljään yhtä suureen osaan ja kaulitse yksi osa kerrallaan ohueksi pyöreäksi levyksi jauhotetun leivinpaperin päällä. Jaa ympyrä 8:aan sektoriin pizaleikkurilla/taikinapyörällä ja laita täytettä leveämpään osaan noin ruokalusikallinen. Rullaa sarveksi aloittaen leveämmästä päästä ja nosta leivinpaperoidulle pellille.

Tee jokaisen taikinapalan kanssa samalla tavalla.

Voitele sarvet munalla ennen paistoa, ja ripottele niiden päälle halutessasi siemeniä/juustoraastetta. Minä ripottelin kinkku-juustosarvien päälle hiukan juustoraastetta ja vuohenjuusto-basilika-aurinkokuivattutomaatti täytteisiin vastaavasti seesaminsiemeniä, jotta erottaa kypsänä, kumpi sarvi on kyseessä.

Paista 200-asteessa n. 15 minuuttia, kunnes kypsiä ja kauniisti ruskettuneita. Minä paistoin kiertoilmalla 175-asteessa 17 minuuttia.

Istu alas, ota kuppi kahvia/teetä ja nauti vielä lämpöisenä :).



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti