lauantai 14. syyskuuta 2013

Omena-puolukkapiirakka


Omenasta ja puolukasta tehdyt ohjeet jatkuvat, tällä kertaa molemmat samassa leivonnaisessa.Minulla oli vain muutamia kotimaisia omenoita, hiukan puolukoita ja avatut mascarpone- ja kermarahkapurkit, jotka kaikki päätyivät tähän piirakkaan. Tämä oli oman maun mukaista, ei yltiömakeaa, kun puolukat tasaavat makeutta, joten ihan onnistunut reseptiviritelmä ainakin omasta mielestä :-).

OMENA-PUOLUKKAPIIRAKKA (24-26 cm irtopohjavuokaan)

Pohja
75 g voita, huoneenlämpöistä
3 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 dl sokeria
1 kananmuna

Täyte
1,5 dl mascarponea
1 dl kermarahkaa
1 dl kermaa
2 kananmunaa
1 dl sokeria
2 rkl vaahterasiirappia
1,5 tl vaniljasokeria

Täytteen päälle
4-5 omenaa
n. 1 dl puolukoita
ripaus sokeria ja kanelia

Laita uuni kuumenemaan 175-asteeseen, kiertoilma 150-asteeseen. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan pohjaan reunan väliin tai leikkaa pohjan kokoinen ympyrä leivinpaperista vuoan pohjalle. Voitele ja jauhota vuoan pohja ja reunat.

Vaahdota voi ja sokeri, lisää kananmuna ja sekoita. Lisää lopuksi jauhoseos ja painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille noin puoleenväliin. Käytä tarvittaessa hiukan jauhoja apuna.

Sekoita kaikki täyteaineet keskenään ja kaada täyte vuokaan. HUOM! täyte on hyvin löysää tässä vaiheessa, sellaista sen kuuluukin olla.

Viipaloi omenat ohuiksi siivuiksi ja asettele ne varovasti täytteen päälle. Ripottele puolukat piirakan päälle sekä ripauta sokeria ja kanelia omenaviipaleiden ja puolukoiden päälle.

Paista uunissa alatasolla n. 50 minuuttia. Täyte on vielä hiukan hyllyvä uunista otettaessa, se jähmettyy jäähtyessään lisää, mutta sen ei ole tarkoitus olla kovin jämäkkää jäähdyttyäänkään.

Anna jäähtyä ja irrota vasta sitten vuoasta ja asettele tarjolle. Tomusokeria voi halutessaan sirotella piirakan pinnalle.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti