keskiviikko 7. elokuuta 2013

Mustikkakakku - ohje lisätty 27.8.


Lisää Ravintolapäivän pop-up -kahvilan herkkuvalikoiman reseptien hiomista. Tänään vuorossa Mustikkajuustokakku.

EHKÄ tarjolla 18.8., en ole vielä ihan satavarma. Oliko tarpeeksi hyvää... hmm...

On yllättävän vaikeaa päättää, mitä kaikkea sitä leipoisi sitten Ravintolapäivään. Paljon hyviä makuja ja valinnan vaikeutta.

Voi perheparkaa, kun joutuvat olemaan koko ajan koekaniineina. No, onneksi tässä ollaan jo loppusuoralla viimeisten valintojen äärellä. En halua enää lauantaina miettiä, mitäköhän leipoisi, vaan pakko saada kaikki kunnolla suunniteltua etukäteen.

Olen itse aika intopiukkiksena tästä Ravintolapäivään menosta. Toivottavasti meille tulee asiakkaitakin, ettei kaikkia herkkuja tarvitse taas syödä itse, kuten tässä kokeiluvaiheessa on tehty ;-).

Ohje tästä tulossa blogiini myöhemmin.

Päivitetty 27.8. tähän ohje:

Tässä päivitän nyt lupaamani ohjeen tähän aiempaan blogikirjoitukseen. Nimeksi laitoin alunperin harhaanjohtavasti mustikkajuustokakku. Kakussa ei nimittäin ole ollenkaan juustoa, joten täytyisi varmaan nimittää tätä vain mustikkakakuksi.

Ohje on otettu Kinuskikissan sivulta, jossa alkuperäinen kakku on nimeltään Neiti Mustikan kakku, mutta se koki käsittelyssäni niin paljon muutoksia, että tämä on jo oikeastaan täysin oma ohjeensa.

MUSTIKKAKAKKU

Tein kakun suorakaiteen malliseen irtoreunukseen, jonka säädin kokoon 32x27 cm. Tein kakun suoraan suorakaiteen malliselle tarjottimelle, jonka vuorasin leivinpaperilla.

Laita ensimmäiseksi liivalehedet kylmään veteen pehmenemään. Niiden olisi hyvä olla kylmässä vedessä n. 10 minuuttia.

Keksipohja
n. 200 g kaurakeksejä
n. 50 g Paussi -keksejä
105 g voita

Maun mukaan voi käyttää muitakin keksejä, esim. Digestive.
Itse laitoin kaikki pohja-aineet suoraan monitoimikoneeseen ja ajoin sen murumaiseksi sekä painelin irtoreunukseen sen. Voi yhtä hyvin murskata keksit esim. muovipussissa, jonka päältä ajelee vaikka kaulimella ja sulattaa rasvan, sekoittaa keksimurut ja rasvan yhteen ja painelee vuoan pohjalle.
Laita kylmään täyteen teon ajaksi.

Täyte
12 liivatelehteä
2 dl vispikermaa
2,5 dl Creme Vispiä
1 dl turkkilaista jogurttia
1 iso prk vaniljavanukasta (n.500 g)
n. 1 1/2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
n. 8 dl mustikkasosetta

Kiille
1 dl hyytelösokeria
2 dl vettä

Vaahdota kerma ja Creme Vispi omissa kulhoissaan. Yhdistä ne ja sekoita mukaan vanukas ja sokerit.

Soseuta mustikat esim. sauvasekoittimella. Laita 2 dl soseesta kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää liotetut ja kuivaksi puristetut liivatelehdet ja anna vielä kiehahtaa. Sekoita täytteeseen yhdessä lopun mustikkasoseen kanssa.

Kaada täyte vuokaan keksipohjan päälle ja hyydytä n. 3 tuntia kylmässä.

Tee vielä kiille kakun päälle. Sekoita hyytelösokeri ja vesi kattilassa ja anna kiehahtaa koko ajan sekoittaen. Nosta levyltä pois ja anna paksuuntua välillä sekoittaen. Levitä kakun päälle varovasti esim. lusikalla pieni määrä kerrallaan valuttaen. Hyydytä vielä kylmässä. Mustikka on niin voimakkaan väristä, että se värjää kiilteen sopivasti, vaikka se laitettaessa onkin kirkasta.

Itse koristelin vielä paloiksi leikkaamani kakkupalat leivoksiksi sulatetusta Candy Meltsistä tehdyllä koristeella, jonka laitoin pystyyn valkosuklaaganacheen (kermavaahtokin käy hyvin).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti