lauantai 24. elokuuta 2013

Double Lemon - cupcake



 

 DOUBLE LEMON - CUPCAKES ( 12 kpl melko pieniä, 10 suurempaa)

2 kananmunaa
kuohukermaa (määrä selviää ohjeesta alempaa)
2 rkl rypsiöljyä
1 tl vanilja-aromia
2 rkl (luomu)sitruunankuorta raastettuna
2 rkl sitruunamehua
3/4 cup sokeria (jenkkimitta, 1 cup=2,5 dl). Desilitrana tuo 3/4  cupia = n.1,5 dl
1 cup  vehnäjauhoja (eli 2,5 dl)
1,5 tl leivinjauhetta

Lämmitä uuni 180 asteeseen.

Riko munat cup -mittaan ja lisää öljy ja kuohukermaa niin paljon, että saat cup -mitan täyteen. Siirrä kulhoon, jossa voit vatkata, ja vatkaa noin minuutti sähkövatkaimella.

Lisää vanilja-aromi ja sokeri sekä raastettu sitruunankuori ja sitruunamehu. Vatkaa nyt noin 3 minuuttia sähkövatkaimella.

Lisää jauhot, joihin olet sekoittanut leivinjauheen varovasti sekaan. Annostele taikina mielellään muffinsipellillä oleviin muffinsivuokiin. Jos sinulla ei ole muffinsipeltiä, käytä tukevia muffinsivuokia, jotta cupcaket pysyvät hyvin muodossaan.

Paista cupcakeja 180-asteessa uunin keskiosassa n. 15 - 20 minuuttia.

Kuorruta jäähtyneet cupcaket sitruunanmakuisella American Buttercream -kuorrutuksella (ohje alempana) ja koristele ne haluamallasi tavalla. Minulla näissä koristeena nonparelleja ja sokerimassasta painomuoteilla tehtyjä koristeita. Sokerimassasta tehdyt koristeet on hyvä tehdä pari päiväää etukäteen, jotta ne ehtivät kovettua ja kestävät paremmin kuorrutuksen päällä. Ne voi tehdä kyllä noin 2 viikkoakin etukäteen, ja säilyttää suljetussa rasiassa pölyltä suojassa. Perhoset olen kuivattanut puoliksi leikatun talouspaperirullan ja leivinpaperin päällä, jotta perhoset saavat kaarevan muodon.

 Jos teet cupcaket etukäteen, säilytä niitä jääkaapissa, mutta koristeet kannattaa lisätä lähempänä tarjoilua, koska sokerimassa pehmenee jääkaapissa. Kyllä se jonkun aikaa kestää, muttei kauhean kauaa.

SITRUUNANMAKUINEN AMERICAN BUTTERCREAM KUORRUTUS
140 g voita, huoneenlämpöistä  
n. 3,5 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
2-3 rkl raastettua (luomu)sitruunankuorta
n. 4 rkl tuorejuustoa
n. 3 rkl sitruunamehua
(n. 1-2 rkl kermaa)
(keltaista elintarvikeväriä)

Vatkaa huoneenlämpöinen voi kunnolla kuohkeaksi ja vaaleaksi esim. sähkövatkaimella. Lisää siivilöity tomusokeri joukkoon ja jatka vatkaamista. Siivilöitynä, koska muuten kuorrutukseen jää helposti tomusokerista klimmpejä, eikä siitä tule ihanan tasaista. Tässä vaiheessa  mausta seos vaniljalla ja siruunankuorella.Lisää nyt tuorejuusto ja osa sitruunanmehusta, ja vatkaa hetken vielä kuohkeaksi. Lisää halutessasi keltaista elintarvikeväriä, ja jos haluat voimakkaamman sitruunanmaun, vielä hiukan sitruunamehua.

Ei hätää, jos vahingossa kuorrutuksesta tulee liian löysää, lisää vain sitten vielä hiukan lisää siivilöityä tomusokeria.

HUOM! Koska makuaine on sitruunakuoren lisäksi sitruunamehu, et ehkä tarvitse lisätä kermaa ollenkaan, muuten lisää kermaa (maitokin käy, mutta kermasta tulee mielestäni silkkimäisempi kuorrute)) pieni määrä kerrallaan, kunnes saat mielestäsi sopivan koostumukseen kuorrutteeseen.

Riippuen siitä, miten haluat cupcaket kuorruttaa,  esim. levittämällä kuorrutuksen veitsellä tai palettiveitsellä tai pursottamalla, kuorrutus kannattaa tehdä käyttötarkoituksen mukaan sopivan paksuiseksi. Jos haluat kuorruttaa ne pursottamalla niin, että kuorrutus jää kauniisti cupcakesin päälle, kuorrutuksen on oltava melko kiinteää/paksua.

Kauniit pursotetut kierteet saat esimerkiksi suljetulla tai avatulla tähtityllalla. Pursotus on yllättävän helppoa ja pienellä harjoittelulla se onnistuu keneltä tahansa. Erilaisia tyllia ja tapoja pursottaa on monia, kokeilemalla löytää omat suosikkinsa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti